Over BIOPLA

Duurzaam ondernemen

Reeds meer dan acht jaar zet BIOPLA zich dagelijks in om mensen ervan bewust te maken dat het ook dikwijls zonder klassiek plastic kan.

Ons doel is om milieuvervuiling tegen te gaan en de toenemende afvalberg te verkleinen zonder afbreuk te doen aan de noodzaak van verpakkingen.

Wij denken proactief mee en streven naar een duurzame samenwerking.

Reduce, reuse, recycle

Met BIOPLA reiken we de natuur een helpende hand door uitsluitend gebruik te maken van hernieuwbare grondstoffen. We vervangen klassieke plastics door bv bio-afbreekbare plastics en andere natuurlijke vezels. Zo trachten we het aanslepende plastic afvalprobleem te bestrijden. Onze producten worden gebruikt op events, bij cateringbedrijven, in ziekenhuizen en bij studentenvoorzieningen.

Heb je een specifieke vraag, dan ontwikkelt BIOPLA graag een oplossing op maat voor jouw bedrijf.

Ons team

John Doe

Zaakvoerder

John Doe

Zaakvoerder

John Doe

Zaakvoerder

Het verhaal van BIOPLA

Onze missie is duidelijk. Wij streven naar een betere, leefbare wereld door bewust en verantwoord te ondernemen.

Wat jaren geleden begon als een toevallige kennismaking met het bestaan van bio-plastics en andere hernieuwbare en composteerbare grondstoffen, leidde stilaan naar het idee om hiermee ook daadwerkelijk aan de slag te gaan.

Door deelname aan vele studiedagen, congressen, symposia en opleidingen werd de basis gelegd voor BIOPLA.

Onze fascinatie voor deze grondstoffen en producten werd eveneens gedragen door de vele vragen van consumenten en bedrijven naar oplossingen voor het groeiende milieuprobleem. 

Bij onze talloze gesprekken met maatschappelijke stakeholders hebben we het milieubewustzijn zien concretiseren in de vraag naar relevante informatie en het zoeken naar meer ecologisch- en economisch verantwoorde oplossingen. Wij stellen met plezier vast dat vele actoren de total cost of ownership in rekening willen brengen.

We bieden met BIOPLA een oplossing.

Meer nog, indien er geen gekende oplossingen zijn, gaan we graag samen op zoek naar een verbetering van de ecologische voetafdruk. 

Zet de stap naar een groenere wereld

Bekijk ons aanbod van ecologische producten.