Materialen

PLA

PLA is een polymeer van melkzuur en ontstaat uit gefermenteerde biomassa. Wij gebruiken deze fantastische bouwstenen voor onze bio-plastics. Ze zijn gemaakt uit een hernieuwbare natuurlijke grondstof, veroorzaken globaal een lagere CO2-uitstoot, zijn biologisch afbreekbaar evenals composteerbaar volgens de Europese EN13432 norm. Deze bio-plastic is eveneens recycleerbaar onder bepaalde omstandigheden. Zuivere PLA-toepassingen, meestal transparant, zijn enkel geschikt voor koude toepassingen. Geconverteerde PLA, meestal gekleurd, zijn geschikt voor koude en warme toepassingen.

Bagasse

Bagasse is de restvezel van suikerproductie uit suikerriet. Deze vezel werd vroeger gebruikt als brandstof. De laatste jaren werd dit echter opgewaardeerd tot grondstof voor productie van diverse cateringmaterialen en verpakkingen. Bagasse producten zijn geschikt voor vloeibare, koude en warme toepassingen. Deze puur natuurlijke vezels zijn uiteraard helemaal composteerbaar.

Papier, karton en cellulose

Cellulose is als belangrijkste bestanddelen van planten ook het basisbestanddeel van papier en karton.. Door zijn elastische karakter, hoge temperatuurbestendigheid en waterdichtheid is het erg geschikt voor het verpakken van voedingswaren. Cellulose kan heel wat vormen aannemen, waardoor het gebruikt kan worden om producten te coaten, of om een hermetische sealing te bekomen.

Papier, karton en cellulose zijn een krachtig biologisch team!

Hout

Hout kan een stevig en betrouwbaar alternatief voor plastic zijn en moet hierbij niet onderdoen aan design, diversiteit en gebruiksvriendelijkheid. Door middel van een veilige coating zijn deze producten splintervrij. 

Zet de stap naar een groenere wereld

Bekijk ons aanbod van ecologische producten.