Consulting Project

Indien je niet het juiste product gevonden hebt of op zoek bent naar een oplossing voor een complex probleem dan kunnen wij je hierin bijstaan en advies verlenen. 

Onze consulting-projecten zijn strikt vertrouwelijk met garantie op geheimhouding via ondertekening van een NDA.

We werken samen met diverse nationale en internationale specialisten om op zoek te gaan naar een gepaste oplossing. We kijken of een project technisch haalbaar is en tegen welke kostprijs. De uiteindelijke beslissing of het project ecologisch en economisch haalbaar is kan dan genomen worden op basis van het door ons uitgereikte rapport. 

BIOPLA biedt een volledige consulting en project management dienstverlening die uit 3 stappen is opgebouwd:

  • De project-studie bestaat uit het zoeken naar mogelijke oplossingen die voldoen aan de specifieke verwachtingen van de klant in functie van het budget, de jaarlijks te verwachten volumes, de meest geschikte grondstoffen, hun beschikbaarheid en de mogelijke productielocaties. De eerste fase sluiten wij af met de keuze voor één of meerdere oplossingen zodat kan overgegaan worden naar de tweede fase.
  • De tweede fase is zonder twijfel de belangrijkste en neemt ook het meeste tijd in beslag. In deze fase krijgen we een eerste concreet zicht op het finale resultaat.  Dit omvat investeringen in R&D van het finale product: productdesign, keuze van de juiste productiefaciliteit, analyse van lange termijn productiemogelijkheden e.d.m.  Na opmaak en goedkeuring van de eerste technische productfiche volgt een eerste beperkte productiefase. Hierdoor kan er een eerste kwaliteitstest gebeuren. Het biedt gelegenheid tot evaluatie van de voorgestelde oplossing en het maken van een finale keuze.Als het resultaat niet voldoet aan de verwachtingen worden de nodige aanpassingen aangebracht zodat toch een optimaal resultaat bereikt wordt.
  • Uiteindelijk, na validatie van de tweede fase, bezorgen wij een gedetailleerd rapport betreffende het product en de nodige certificaten. In dit rapport wordt een kosten-analyse van het project gemaakt en worden marketingondersteunende elementen aangereikt. In een laatste stap worden berekeningen gemaakt betreffende jaarverbruik en wordt logistieke ondersteuning voorgesteld.

Voor meer informatie kun je best hieronder een afspraak plannen met één van onze medewerkers.

Interesse in een samenwerking?

Vul dan onderstaande gegevens in en wij contacteren je zo snel mogelijk.

Zet de stap naar een groenere wereld

Bekijk ons aanbod van ecologische producten.